Дерби средине табеле Младост ТСК - Банатски Карловац

У дербију средине табеле, састају се Младост ТСК из Бачког Јарка и Банатски Карловац. Позиције на табели говоре да ћемо гледати једну узбудљиву и неизвесну утакмицу, гостујућа екипа постиже велики број голова на својим утакмицама, док домаћини успевају да победе када приме мање од 30 голова. Шта нас очекује видећемо у недељу у 20.00 часова, а у најави утакмице изјаве су дали тренер Горан Дукић и Милош Костић из екипе домаћина.

Горан Дукић, тренер Младост ТСК
- У утакмици која је за нама победили смо Херцеговину из Сечња и уписали два веома важна бода, који нам значе у сваком смислу, па и на самопоуздању! Позната нам је екипа из Банатског Карловца и са њима увек играмо, могу рећи на високом нивоу, па не видим разлог да то не буде и сада. Морамо им наметнути наш начин игре и дати свој максимум уколико желимо да дођемо до циља тј. победе која би нам много значила. Успели смо да решимо један од многих проблема који нас прате од самог почетка тј. питање голмана, нажалост поред свега и Никола Зорић голман нам се повредио у незгодно време и ту смо пропустили пар бодова и остали без њега до полусезоне слободно могу да кажем. Доласком Станка Петровића тај проблем смо решили и његово искуство нам доста може помоћи! Не могу рећи да смо сад на жељеном нивоу, али иде ка бољем и не сумњам да ће бити онако како треба.
Тренутно не размишљамо о следећем колу и утакмици против Јединства из Новог Бечеја, фокусирани смо на ово што је пред нама. О екипи из Новог Бечеја не треба пуно причати, сви знамо да су прошле године играли супер Б лигу и да су једна од најбољих и најискуснијих у овој лиги. Немамо шта изгубити у Бечеју, даћемо свој тренутни максимум, па ако се укаже шанса, наравно да ћемо гледати да искористимо и бар мало поправимо бодовно стање.

Милош Костић, Младост ТСК
- Банатски Карловац представља једну од искуснијих екипа у лиги и по квалитету свакако припада врху табеле, али као и свака екипа имају своје слабости које мислим да можемо искорити својом брзином и наметнути свој ритам игре, самим тим им не бисмо дали простора да наметну свој ритам и тиме бисмо смањили број голова који би они постигли на утакмици. Свакако предност домаћег терена нама даје елан и мотивацију да играмо најбољи рукомет који можемо да пружимо. Долазак голмана мења нашу хемију у екипи набоље и сигурност на терену подиже на виши ниво. Квалитет игре који смо очекивали још увек није испуњен, али тежимо ка томе и надамо се да ћемо то постићи у најкраћем могућем периоду. Преостаје велики посао додатног упознавање играча са стилом игре нових саиграча и њиховог уигравања. Када причамо о последњем колу, екипу Јединства свакако познајемо јако добро, након пријатељских утакмица, и знамо са које стране нам прети опасност, покушаћемо да те критичне тачке у одбрани сведемо на минимум и тако приредимо једно изненађење. Свакако још увек не размишљамо о тој утакмици већ је наша концентрација усмерена на утакмицу која нам предстоји против Банатског Карловца. Гостовања која смо имали до сада су представљала већи психички изазов за играче и игра на гостујућем терену нам није одговарала, па самим тим нисмо нашли начина да тај проблем превазиђемо ни на самој утакмици, отуда и лоши резултати у гостима.
Утакмица се игра у Темерину, 28.12.2012. године, са почетком у 20.00 часова. ЛИНК ЗА УТАКМИЦУ